De inrichting van een binnen of buitenruimte is bepalend voor de mogelijkheden om te spelen. Inrichting, sfeer en beschikbaarheid van materialen halen de kracht uit het kind. Hoe richt je een ruimte in zodat deze praktisch en sfeervol is en aanzet tot spelen?

Schoolpleinen zijn een belangrijke speelvoorziening voor kinderen. Een mooie trend zijn de groene schoolpleinen voor natuurlijk buitenspelen. Daarnaast zijn de materialen die je aanbiedt belangrijk voor de inrichting. Het Engelse schoolpleinproject ‘Scrapstore Playpod’ plaatst containers met ‘loose parts’ op schoolpleinen. Doordat de begeleiders training krijgen in het belang van spelen en wat dit voor hen betekent, krijgt het project ook een agogische verdieping. Hiermee investeren zij in speelruimte voor kinderen én bevorderen het leren. Benieuwd naar de ervaringen? Kijk hieronder het filmpje. Geïnspireerd en wil je meer weten over de mogelijkheden in Nederland? Laat het me weten!