Ieder kind heeft recht op recreatie. Wat betekent dit nu? Hoe vertaal je dit naar het dagelijks leven? Kinderen zijn van nature speelse, creatieve denkers en onderzoekers. We verwachten van kinderen vaak al veel. Ik betrap me er bijvoorbeeld op dat ik met mijn zoontje kleuren oefen, terwijl hij hier weinig interesse in heeft. Hij wil gewoon met zijn auto’s spelen of fietsen. Voor wie doe ik dit dan?

Wat maakt dat ik de behoefte heb om te presteren in plaats van creëren? Er zijn steeds vaker kinderen die stress ervaren door de vele bezigheden. Terwijl het juist zo belangrijk is om tijd en ruimte te maken om te spelen en gewoon te zijn. “Want spelen is wat ik doe wanneer niemand mij vertelt wat ik moet doen.” Mooi citaat van een kind op de vraag; wat is spelen?

Hoe vaak laten volwassenen onze eigen behoefte, agenda, dagelijkse bezigheden leidend zijn in plaats van stil te staan en met aandacht onze kinderen te volgen? Hoe mooi zou het zijn wanneer je je hier bewust van bent?

Artikel 31, het recht op recreatie. Tijd en ruimte geven aan kinderen om te kunnen spelen, creëren en ontdekken. Meer weten over artikel 31, kijk het onderstaande filmpje. Benieuwd wat dit voor jou kan betekenen? Neem dan contact met me op!