Ben je op zoek naar een teammeeting waarin iedereen betrokken is, zijn of haar inbreng kan geven en je direct tot de kern komt? Dan is LEGO® SERIOUS PLAY® een mooie methodiek om verschillende individuele, team of organisatievraagstukken in kaart te brengen.

LEGO® SERIOUS PLAY®  is een bewezen en effectieve methodiek waarin iedereen (niemand uitgezonderd) op een speelse en passende manier hun visie, mening en betrokkenheid kan uiten. Hierdoor krijg je een dieper inzicht in je eigen en zeker ook elkaars drijfveren, visies en waarden.

Voor wie is het?
Voor individuen en teams die aan de slag willen met diverse ontwikkelvraagstukken.  Wanneer je graag wil dat iedereen betrokken is, input levert en meedenkt; dan is LEGO® SERIOUS PLAY® een waardevolle methode.

Wat houdt het in? 

Buiten dat LEGO® prachtig speelgoed is om (creatief) mee te bouwen en urenlang mee te spelen is het nog veel meer.  Bouwen met LEGO® biedt de mogelijkheid om tot de meest unieke oplossingen en inzichten te komen waarbij iedereen betrokken is.

LEGO® SERIOUS PLAY® is een methodiek waarbij je middels unieke modellen en storytelling de visies, inzichten en oplossingen aandragen voor een vooraf vastgesteld probleem of vraagstelling. Alle deelnemers worden actief betrokken en iedereen draagt bij aan de oplossing.

Doordat de methodiek zo veelzijdig is en makkelijk op maat in te zetten. Hierdoor kun je zowel kleine vragen, waar gaan wij als team het komend jaar aan werken? Als grote visie en strategieontwikkelingen, waarom zijn wij als organisatie hierop aarde? in kaart brengen. Dit kan variëren van een dagdeel tot een programma van meerdere dagen, afhankelijk van de vraag.

Wat levert het op?

 • Alle deelnemers doen mee, hoge mate van betrokkenheid en enthousiasme vanuit het hele team.
 • Vanuit de individuele inzichten en visies leer je elkaars perspectief kennen waardoor je teamdoelen (nog) beter kunt realiseren.
 • De methodiek biedt ruimte voor creatieve ideen en oplossingen die middels andere werkvorming minder snel naar boven komen.
 • Binnen de workshop praat iedereen vanuit een eigen perspectief waardoor je versteld staat hoe snel je diepgaande bewustwording en nuttige inzichten op doet. Zowel over jezelf, je collega’s of het hele team!

Hieronder een impressie van drie verschillende workshops.

Individuele vragen

Heb je een individuele vraag en zoek je een methodiek waarbij je op een speelse, creatieve en betrokken manier inzicht krijgt in je eigen handelen? Dan is Op reis met LEGO® SERIOUS PLAY® voor jou een passende workshop.

Met een kleine groep (max 6 personen) ga je ontdekken welke diepere inzichten, drijfveren en waarden er achter jouw vraag liggen.

Zo krijg je inzicht in:

 • Wat wil je echt bereiken?
 • Wat houdt je hierin nu nog tegen?
 • Wat heb je nodig?
 • Wanneer is nu een goed moment om hiermee te beginnen?

Op reis met LEGO® SERIOUS PLAY® wordt

gegeven op de mooie locatie van het Kasteel Asten.

Investering: €33,30

Nieuwe data voor najaar 2024 volgen. Wil je vast op de hoogte gehouden worden? Vul dan het onderstaande formulier in.

Teambuilding

Ben je op zoek naar een teamactiviteit waarbij je inhoud en teambuilding kan combineren? Dan is een teambuildingworkshop met LEGO® SERIOUS PLAY® daar zeker geschikt voor.

Doordat je vanuit individuele modellen meer inzicht in elkaars diepere drijfveren, waarden en visie krijgt versterkt dat de connectie binnen het team.

Zo krijg je inzicht in:

 • Wie ben jij binnen dit team?
 • Wat is ieders rol en toegevoegde waarden binnen dit team?
 • vanuit welke kernwaarden willen we samenwerken?
 • Hoe vergroten we betrokkenheid en connectie onderling?
 • Wat is onze bedoeling?

Teambuilding met LEGO® SERIOUS PLAY® kan in company gegeven worden als op de inspirerende lokatie van Kasteel Asten.

Duur workshop:  één of twee dagdelen.

Geschikt voor: teams van 6-12 personen.

Visie en strategie ontwikkeling

Soms zijn vragen zo complex dat het meer tijd en aandacht vraagt om tot inzicht en opties of oplossingen te komen.

Juist hiervoor is LEGO® SERIOUS PLAY® ontworpen om het creatieve en innoverende vermogen van organisaties en bedrijven naar boven te brengen.

Bijvoorbeeld wanneer meerdere partners samen gaan werken met zelfde maar ook verschillende belangen. Hoe kun je hierin tot een grote doel en visie komen waar vanuit je gezamenlijk werkt.

Of wanneer de wereld om de organisatie heen verandert en dit ook wat vraagt van het aanpassingsvermogen van de organisatie. Hoe flexibel ben je? Wat houdt de organisatie tegen? En wat is nodig?

Middels de LEGO® SERIOUS PLAY® workshop krijg je inzicht in:

 • Wie zijn wij als organisatie?
 • Wat is onze toegevoegde waarde?
 • Met welke partners hebben we welke verbindingen?
 • Hoe reageren wij op onverwachte gebeurtenissen?
 • Wat is ons organisatiepatroon?

Deze workshops kan zowel in company als op de mooie lokatie van Karmijn Proefboerderij gegeven worden.

Duur en investering is in overleg en afhankelijk van de vraag.

LEGO® is een handelsmerk van de bedrijven van de LEGO Groep. Deze website wordt niet door de LEGO Groep gesteund, geautoriseerd of goedgekeurd.